15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Na ljeto manje letova za Beograd

Air Serbijin airbus A 319 u Tivtu

Po IATA ljetnjem redu letjenja koiji na snagu stupa 26.marta, dva najznačajnija partnera aerodroma Tivat – Montenegro Airniles (MA) i Air Serbia (AS) osjetno će smanjiti obim svog saobraćaja na najfrekvetnijoj liniji Tivat-Beograd-Tivat.

Iz AS je zvanično potvrđeno da će ovog ljeta njihovi avioni na toj relaciji sedmično imati ukupno 21 rotaciju, što je čak 9 manje nego lani. AS koja ovog ljeta ima na raspolaganju manje aviona nego što je to bio slučaj u sezoni 2016. svjesno je redukovala svoj saobraćaj izmđu Beograda i Crnogorskog primorja prepuštajući taj dio kolača MA kao svom code share partneru jer srbijanska kompanija ima „svoja sjedišta“ u avionima crnogorskog prevoznika koje može prodavati svojim klijentima preko svoje prodajne mreže. Broj sedmičnih rozacija AS na liniji Beograd-Podgorica-Beorgad ostaće isti kao i lani – 21. Inače, AS će ovog ljeta svoj kompletan sedmični saobraćaj redukovati za čak  11,6 odsto u odnosu na ljetnju sezonu 2016.

MA još nije zvanično objavio svoj ljetnji red letjenja ali nam je iz menadžmenta nacionalne aviokompanije nezvanično potvrđeno da će i oni redukovati svoj ljetnji saobraćaj između Tivta i Beograda sa prošlogodišnjih 25 sedmičnih rotacija na 21.

„Stvari za sada stoje tako, ali nije isključeno da ćemo u skladu sa potzrebama, uvesti i dodatne letove na toj relaciji, direktno, ili eventualno kroz tzv. vezane letove za Moskvu.“- kazao je izvor „Vijesti“ iz MA. On je kazao da AS ljeti obično na liniji za Tivat saobraća sa mnogo većim avionima neko zimi, kada iz Beograda za Crnogorsko primorje  leti avion tipa ATR-72 kapaciteta 70 putnika.

„Ljeti oni po pravilu ovdje uvedu airbus A-319 ili A-320 koji su kapaciteta 128, odnosno 155 putnika, pa je tražnja na tržištu, uz naše letove, potpuno zadovoljena“- kazao nam je sagovornik iz komercijale MA.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije