10 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske mažoretke trostruke prvakinje Evrope

Mažoretke Fešte iz Kotora na 16. Evropskom prvenstvu mažoretki održanom u rumunskom gradu Targoviste osvojile su tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju, u konkurenciji 3 176 registrovanih mažoretki iz 78 klubova iz 13 zemalja Evrope.

Crnu Goru je na ovom evropskom prvenstvu predstavljalo 55 djevojčica iz Kotora, 15 iz Budve, koje je pripremala Mirjana Miljanović i 10 iz Hercegnovskog kluba “Lili”, koje su se okitile bronzanom medaljom u kategoriji seniori mace.

Nakon osam godina čekanja, kotorske mažoretke uspjele da osvoje zlato u disiplini formacija, kaže se u saopštenju udruženja Fešta.

Prvo mjesto osvojile su kadetkinje – formacija u radu sa štapom-mace, zatim, seniorke u radu sa štapom-mace, seniorke duo u radu sa štapom mace, druga mjesta osvojile su seniorke duo pom-pon (Mirjana Miljanović i Anđela Knežević), seniorke solo mace – (Mirjana Miljanović), mažoretke Fešta-Budva kadeti sa štapom. Juniorke duo pom pon (Katja Fabian i Kristina Roganović) osvojile su treće mjesto, prenio je podgorički dnevnik.

“Poslije osam godina čekanja zlata u formacijskoj kategoriji, tri puta se čula crnogorska himna pred prepunom arenom u Rumuniji, a naša zastava se čak sedam puta viorila na jednom od tri pobjednička postolja. Misija je ispunjena, imamo evropske šampione u tri kategorije, viceprvake u dvije kategorije što je zahvaljujući djevojčicama i djevojkama iz Fešte popelo Montenegro mažoret asocijaciju u sam vrh mažoret plesa u Evropi“, izjavila je Mirjana Miljanović, osnivač kluba, instruktorka i koreografkinja mažoretki.

Najčitanije