18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Uhapšene tri osobe, probali da uklone kamere

Kotor noću
Kotor noću

Policija je uhapsila tri osobe koje su u noći između nedjelje i ponedjeljka pokušale da sklone kamere postavljene na javnim površinama u Kotoru.

To je rezultat istrage koju je pokrenulo Vrhovno državno tužilaštvo, nakon što su mediji objavili da je dobar dio Kotora “pokriven” kamerama, ali da država nema ništa sa tim nezakonitim snimanjem, javlja portal Vijesti.

Postupajući po nalogu Vrhovnog državnog tužioca Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru  u saradnji sa Upravom policije  na različitim lokacijama u Kotoru pronašlo je 18 kamera. U osam slučajeva utvrđeno je ko je postavio kamere, dok se za ostale kamere utvrđuje kome pripadaju. Po nalogu tužilastva policija je prethodnih dana obezbjeđivala mjesta na kojima su postavljene kamere. Rezultat tih aktivnosti jeste lišavanje slobode tri lica koja su sinoć pokušala da uklone kamere. Navedena lica su privedena i tokom dana saslušaće ih dežurni tužilac”, saopšteno je iz tužilaštva.

Kamere su bile postavljene sa obje strane  tunela Vrmac na ulazu u grad, prilazima Opštini sa strane Tivta, na magistrali, na nekoliko lokacija u naselju Dobrota, širem centru, parku,  šetalištu…

U osam slučajeva utvrđeno je ko je postavio kamere, dok se za ostale kamere utvrđuje kome pripadaju

Snima se  i kružni tok u blizini Starog grada – jedna kamera sa objekta stare pekare  “gleda” tu petlju i   ulicu koja vodi ka Škaljarima, dok je   druga  okrenuta u suprotnom smjeru.

Kamere su i na zaobizlaznom putu preko Trojice, zatim  na raskrsnici magistralnog i  Puta I bokeljske brigade, a jedna je okačena i na drvetu na skretanju za naselje Kavač.

Vijestima je ranije nezvanično rečeno da je riječ o članovima kriminalnih grupa koje  na taj način kontrolišu ko ulazi, izlazi iz grada i  kreće se Kotorom.

Iz Opštine Kotor Vijestima  je rečeno da njihove službe nisu postavile nijednu kameru na javnim površinama. Identičan odgovor stigao je iz policije.

U noći između subote i nedjelje dvije kamere su skinute, a iz policije su saopštili da oni nemaju ništa sa tim.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije