16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ibrica Jusić – Nastup u Kotoru postaje tradicija

Poznati dubrovački kantautor Ibrica Jusić održao je koncert na skalinima  ispred porte  katedrale Svetog Tripuna. Svojim nastupom oduševio brojnu publiku koja je uživala u pjesmama koje su se nizale, Zvona moga grada, Na izložbi slika, Šalom Sara …

„Evo me treće godine za redom ispred katedrale u Kotoru. Ovo već pomalo prerasta u malu tradiciju, dogovorio sam nastup i naredne godine. Meni je Kotor mali Dubrovnik, isto kao i Trogir. To su mi dva najdraža grada na Jadranu koja me podsjećaju na moj Dubrovnik“.

O svom gradu i turizmu danas Ibrica kaže:

„Nažalost Dubrovnik je postao najgora destinacija kada je u pitanju kruzing turizam i razvratni turizam tih mladih studenata australaca, njemaca, novozelađana koji se skidaju goli i tako šetaju Gradom, pokušavaju rušti Orlandov mač, skidaju zastavu Libertasa…

Čovjek se mora kontrolirati i biti suzdržan kada sve to vidi, da sam puknija šakom tog mladog turistu kada sam ga spriječio da skine zastavu Liberstasa sa Orlandovog stupa, štampa bi pisala da Ibrica tuče turiste po gradu. Ja navečer oko dvije ure poslije ponoći nakon mojih skalina šetam psa gradom i toliko toga se nagledam. Volim reći da bi gradonačelnicima ovih starih gradova trebalo opremiti jedan apartman da stanuju u Gradu za vrijeme mandata da vide šta se tu događa ispod prozora, kao što je bilo za vrijeme Dubrovačke Republike kada je Knez morao biti u dvoru tri mjeseca sa svojim narodom.

Takva su blesava vremena, došli divlji da potjeraju pitome. Sve je danas profit koji će ubiti čovječanstvo a lijepo se kaže ubi Boga u čovjeku, što znači ubi mu duh „ – kazao je Ibrica Jusić za Boka News.

Nakon koncerta Jusić i njegov pas prošetali su kotorskim kaletama i pijacetama.

Najčitanije