7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bura nasukala „Sveti Stefan“

Zbog jake bure koja je sinoć puhala u Boki, motorni jedrenjak „Sveti Stefan“ dugačak 21, 3 metra, nasukao se u blizini istočne obale ostrva Sveti Marko u uvali Polje.

Lijepi dvojarbolni drveni jedrenjak tipa gulet koji vije crnogorsku zastavu, nasjeo je na morsko dno na tridesetak metara od obale ostrva. Budući da je morsko dno ovde većinom pjeskovito i muljevito, nije izgledno da je brod pretrpio veća oštećenja, odnosno da mu je trup probijen, a za sada nema ni naznaka da iz njega curi nafta ili zauljene tečnosti. O incidentu je obaviještena Lučka kapetanija Kotor čije su se ekipe uputile na mjesto udesa jahte.

Prema nezvaničnim informacijama, „Sveti Stefan“ je već nekoliko dana bio usidren u uvali Polje, relativno blizu mjesta nasukanja. Budući da uveče brod nije bio osvijetljen, pretpostavlja se da na njemu nije bilo nikoga sinoć kada su počeli jaki udari bure, pa stoga niko nije ni spriječio tzv. „oranje sidra“ koje nije dobro držalo na morskom dnu i nije moglo spriječiti da vjetar prosto odnese brod i nasuka ga blizu obale ostrva Sveti Marko.

„Sveti Stefan“ koji u svoje luksuzne kabine može ukcrati 10 putnika i ima dva do tri člana posade, izdavao se ljetos u čarter preko firme „Budva Charter Montenegro“ iz Budve.

Najčitanije