16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bečić: Đukanovićeva izjava vrhunac licemjerstva

Demokrate Herceg - Novi
Demokrate Herceg – Novi

Jučerašnja izjava predsjednika DPS-a upućena građanima Herceg Novog, Budve i cjelokupne Crne Gore predstavlja vrhunac licemjernog odnosa čovjeka koji je izgubio svaki osjećaj za realnost, čovjeka koji je simbol uništavanja sopstvenog naroda za svoj račun i račun privilegovanih pojedinaca iz tajkunskog i kriminalnog miljea, i čovjeka koji žestoko potcjenjuje inteligenciju građana Crne Gore – kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Dok njegov brat troši 10,5 miliona koje nam je, kao građanima, oteo iz džepa u slučaju „Limenka“, Đukanović se smije u lice građanima i saopštava nam da je gorivo luksuz, da smo zemlja sa najvećim ekonomskim rastom  Evrope, da su nam plate i penzije porasle 100%? Umjesto da podnese odgovornost zašto umjesto 40 000 hiljada novih radnih mjesta koje je obećao 2012. godine, danas imamo praktično 10 000 više nezaposlenih, rasprodatu i zaduženu Crnu Goru, uništenu srednju klasu i mladost koja odlazi, Đukanović nam govori da smo rame uz rame sa Monte Karlom? U trenucima kada se bolnica u Meljinama nalazi u nikada težoj situaciji, kada su gotovo svi privatizacioni ugovori doživjeli krah na području opštine Herceg Novi, Đukanović govori o ekonomskom progresu? Dok u Budvi, u kojoj je za prethodnih nekoliko godina zahvaljujući njemu i njegovim saborcima učinjen urbanistički, finansijski i moralni genocid, on kaže da nudi „jednu novu perspektivu ovom gradu“?

Međutim, vrhunac političke i svake druge dezorijentacije, dokaz da se radi o političaru prošlosti, je konstatcija da DPS nema veze sa kriminalnim i korupcionaškim aktivnostima u Budvi. I ko nam to kaže? Šef šefa organizovane kriminalne grupe koji je i dan danas druga figura u DPS-u i predsjednik Političkog savjeta. Organizovana kriminalna grupa na čijem čelu se nalazi predsjednik političkog savjeta DPS-a i idejni tvorac te partije i njenog naziva je, po njegovom sopstvenom priznanjuju i iskazima Tužilaštva, brojala blizu 100 članova na području jedne male opštine. Tako da se ne radi o individulanom slučaju, već o desetnama ljudi koji su obavljali najodgovornije funkcije, a koji su i dan danas članovi organa koji rukovode Demokratskom partijom socijalista? Tako da je potpuno jasno da je šef šefa i članova organizovane kriminalne grupe upravo Đukanović. On ih je birao, čuvao, sa njima radio i dijelio plijen svih ovih godina.

Bečić
Bečić

I na kraju smo čuli kako šef šefa organizovane kriminalne grupe najavljuje kako će oni pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Budvi. Jeftino, mlako i providno samohrabrenje. Jasno je i najvećem političkom laiku i po stepenu uvjerljivosti izgovorenog, ali i po kadrovskim rješenjima koje je Đukanović delegirao da rukovode opštinom i budvanskim DPS-om, da  DPS nema šta da traži na predstojećim lokalnim izborima u Budvi, i da su i oni toga svjesni. Umjesto šefova, saradnika, pomagača, podržavalaca organizovane kriminalne grupe, Budvani i Budvanke će izabrati čiste, nove, nekompromitovane i stručne kadrove koji Budvu vole srcem, a ne džepom. Ljude koji imaju konkretan Program, zdrave ideje i moderan pristup. Ko god prati prilike u Budvi, bez obzira na kojoj strani bio, nema dilemu da će se u Budvi sigurno promijeniti vlast nakon narednih izbora i da će DPS ubjedljivo izgubiti na istim, jer oni koji su uništili i devastirali Budvu moraju otići tamo gdje im je mjesto” – kaže se u saopštenju Demokratske stranke Crne Gore koje potpisuje predsjednik mr Aleksa Bečić.

Najčitanije