17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Balkan bez mržnje – projekcija filma SIGEMBR u Kotoru

NVO „35mm“ iz Podgorice, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Estonije, Grčke, Italije i Rumunije, u nedjelju sa početkom u 21 sat, u kinu „Boka“ u Kotoru, prikazuje film „SIGEMBR“. Film se bavi pitanjem ksenofobije (mržnje prema različitostima i drugima) koji su napravili omladinski radnici i lideri tokom treninga u Prčanju između 19. i 30. avgusta.

Projekcija filma „SIGEMBR“ je završnica treninga na kome je učestvovalo 30 predstavnika iz sedam različitih zemalja u okviru projekta „Balkan bez mržnje“, koji se realizuje u okviru Programa Erasmus +.

Mladi iz sedam zemalja Evrope, koji dolaze iz različitih nacionalnih grupa su zajedničkim snagama uradili dokumentarac, koji će kasnije biti prikazan u zemljama iz kojih dolaze, kako bi pokazali da mladi imaju rješenje, ali i ideju za „Balkan bez mržnje“.

Ovim projektom želi se: podići znanje mladih o istoriji Balkana i Evrope; podstaći razumijevanje mladih o multikulturalnim pojmovima; doprinijeti boljem razumijevanju mladih o potrebama drugih nacionalnosti u njihovim zemljama; poboljšati vještine mladih ljudi u nenasilnoj komunikaciji, kritičkom razmišljanju, foto i video produkciji, itd.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije