Kastelo i Lazaret otisci koji svjedoče o vremenu…

 

“Kastelo i Lazaret: nadahnuće i motiv”, naziv je multimedijalne izložbe u postavci arheologa Dušana Medina iz Petrovca, koja je otvorena 5.aprila u Galeriji solidarnosti u Kotoru.

Cilj ove multimedijalne izložbe je da se afirmišu drugačiji načini promišljanja i spoznavanja prošlosti i sadašnjosti Kastela i Lazareta, u Petrovcu, da se ponude nove mogućnosti i da podsticaj da ovi i drugi lokaliteti, kao i kulturno nasljeđe uopšte, budu nadahnuće i motiv ne samo naučnicima i stručnjacima, već i ostalim stvaraocima.

Autor izložbe arheolog Dušan Medin objedinjavajući radove, arheologa, arhitekata, slikara, Zorana Petrovića, Aleksandra Radojevića , Gorana Pajovića i slikara Slobodana Slovinića, kroz dokumentaciju,  projekte rekonstrukcije, fotografije, crteže, akvarele, ulja na platnu,  osvjetlio je dio kulturne baštine, kojom se željelo podsjetiti na važnost kontinuirane brige i savjesnog odnosa prema kulturnoj baštini, nažalost, danas nerijetko zapuštenoj i neadekvatno tretiranoj.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.