12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Izjava Gvozdenovića nakon potpisivanja ugovora o zakupu Mamule

[KGVID poster=”/wp-content/uploads/2015/02/Branimir_Gvozdenovic1_23022015_thumb6681.jpg” width=”700″ height=”395″]/wp-content/uploads/video/Branimir_Gvozdenovic1_23022015.mp4[/KGVID]

Ugovor o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, koji je potpisan danas u Podgorici, nova je etapa u razvoju turističkog proizvoda, kazao je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

Gvozdenović je kazao da je ugovor potpisan na 49 godina, sa renomiranom svjetskom kompanijom Orascom, koja će u narednih nekoliko godina uložiti 15 miliona eura u obnovi tog značajnog kulturnog istorijskog objekta u Crnoj Gori.

“Siguran sam da će ovo biti samo jedan od niza projekata u narednom periodu koji će na ovaj način obezbijediti da zaštitimo našu kulturnu i istorijsku baštinu, zadržimo jedan identitet koji karakteriše ovaj prostor, obezbijedimo da imamo novi proizvod i spojimo nešto što je staro, kvalitetno i nešto novo i na taj način budemo zemlja koja će nuditi nove proizvode”, kazao je Gvozdenović nakon potpisivanja ugovora u Vili Gorica.

Ugovor su potpisali Gvozdenović i predsjednik Orascom Development Holdinga, Samih Saviris. Prema riječiuma Gvozdenovića, projekat donosi ozbiljne ekonomske efekte, odnosno zapošljavanje u širem obimu oko 200 mladih iskusnih ljudi, kao i obezbijeđivanje državnih prihoda koji će u periodu do 15 godina biti na nivou od 7,5 miliona eura.

“Investicija od 15 miliona eura će obezbijediti da imamo jedan novi posebni hotel sa pet zvjezdica i 23 sobe, a imaćemo i jednu posebnu spomen sobu, koja će dodatno promovisati istoriju ostrva i tvrđave. Ovo je jedan put kojim želimo da osvježimo turističku ponudu i zaštitimo kulturnu baštinu”, kazao je Gvozdenović.

On smatra da je to jedan novi i dobar početak za ukupnu turističku ponudu, koji će imati posebnu vrijednost i za Opštinu Herceg Novi.

Najčitanije