Bokeljska noć 2017. fešta se nastavila u Starom gradu

Konačno, fešta nad feštama, Bokeljska noć, stara dva vijeka. Bila je prava bokeljska, opšta je ocjena brojnih posjetilaca, domaćih i furštih. Barke okićene sa ukusom, bez kiča na opšte oduševljenje više hiljada posjetilaca, klizile su podno zidina drevnog Kotora, do proglašenja pobjednika i velikog vatrometa.

Odluka žirija, pobjednička barka Bokeljske noći 2017. je barka „Veliki dok Bijela” iz Herceg-Novog.  Kako žiri, tako i publika prepoznali su kreaciju, koja nosi snažnu poruku naše stvarnosti. Dok je ispraćen posljednjim pozdravom, adio, čime je zakucana jedna od posljednih brokava u sanduk bokeljskog pomorstva i brodogradnje…

Ali tu nije kraj, sinoćna fešta nastavila se na desetak trgova drevnog Kotora, koji je pokazao da još ima ulja u svijeći, onog bokeljskog i mediteranskog šuga kojim je odisao vjekovima.

Muzika koja pripada ovom podneblju, za svakoga po nešto, kako za mlade tako i stare, trgovi ispunjeni, uz pjesmu i raspoloženje bez turbo folka i incidenata do jutarnjih sati.

„Insistirali smo na ovom konceptu, jer se pokazalo prethodnih godina da se Bokeljska noć odvijala samo u akvatorijum zaliva, defileom barki i vatrometom. Želja nam je bila da se Bokeljska noć nastavi po trgovima i pjacetama uz živu muziku, jer na taj način svi mogu pronaći nešto što žele čuti i razveseliti se za svoju dušu, zaplesati… Ovaj koncep je bokeljski u svakom smislu te riječi, primjeren Bokeljskoj noći, koja odslikava Kotor i Boku Kotorsku“ – kazala je za Boka News, potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov (URA).

Organizatori koji su odlično osmislil feštu, insistirali su na muzičkom konceptu koji su realizovali klapa „Bonaca“, grupa „Teška industrija“, Whoo See uz DJ Mono i DJ Zgoobidan, lokalne muzičke grupe, Bend Sinhro; Toć, The Grupa, Modern Pop Quartet, Acustic Teraphy, The Unexpected i bend Crveno i crno, klape, Bisernice Boke, Incanto  i  VIS Škuribanda, Gradska muzika Kotor..

Pokrovitelj Bokeljske noći je Opština Kotor, a njeno održavanje je pomoglo i Ministarstvo kulture. Glavni sponzori fešte su Luka Kotor i Expo Commerce, uz niz manjih sponzora.         

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.