20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjećate se legendarnog Pipija – novi izgled boce …

pipi

Tradicionalni 22. međunarodni sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme GAST otvoren je u srijedu u Splitu – Spaladium Areni, a do subote će na jednom mjestu okupiti ne samo one koji rade u turizmu, nego i posjetitelje zainteresirane za prehranu, pića, hotelsku i ugostiteljsku opremu, vina, namještaj, kavu, sladoled i slastice.

Ukupno osam specijaliziranih sajmova, niz stručnih konferencija i stotine izlagača, u sportskoj areni koja se zadnjih godina isprofilirala kao zgodna zamjena za nedostatak ozbiljnog sajamskog prostora u Splitu.

Posebno zanimljiv je štand glavnog partnera sajma, “Dalmacijavina”, koji će prezentirati svoje nove proizvode i kompletan rebrending vizualnog identiteta svih proizvoda na kojem se radilo godinu dana.

Tako smo jutros snimili novi izgled boce legendarnog Pipija…

Pipi

Kompanija Dalmacijavino poslala je medijima saopštenje u vezi predstavljanja novog izgleda svih svojih proizvoda. Prenosimo ga u cijelosti…

Tri mjeseca nakon uvođenja novog korporativnog logotipa, Dalmacijavino je predstavilo potpuno novi izgled svih svojih proizvoda.

Naslanjajući se na novu priču o brendu Dalmacijavina koja kaže ‘Pomalo…’ osmišljene su i dizajnirane nove etikete za vina, jaka alkoholna pića i Pipi.

Tako je i lajtmotiv na svim etiketama vina i većine jakih alkoholnih pića ilustracija izvedena u tušu (tzv. kroki) koja odaje ležernost branda. No, iako naizgled jednostavna, ovakva ilustracija zahtjeva veliku vještinu i iskustvo kako bi se puno toga reklo kroz samo nekoliko linija.

Na taj način metaforički je ispričana priča o proizvodima Dalmacijavina koje krase slične osobine, kao što su  jednostavnost i nepretencioznost, a istovremeno visoka kvaliteta i tradicija.

Etikete vina sadržajno su povezane s porijeklom grožđa, odnosno vinograda pa se već na ambalaži prepoznaje autentičnost domaćih sorti i lokaliteta koji već desetljećima daju najbolje plodove za proizvodnju vina.

„Suvremenim izgledom i povećanjem kvalitete naših proizvoda želimo se ponovo pozicionirati kao značajan proizvođač koji posluje u skladu s trendovima na tržištu. Vjerujem da će novi vizualni identitet naše nekadašnje kupce podsjetiti, a one nove pozvati da probaju i uvjere se u njihovu izvrsnost“, izjavio je Luka Diel-Zadro, predsjednik Uprave Dalmacijavina.

„Proizvode s novim vizualnim identitetom na tržište ćemo uvoditi postupno, kako se budu trošile zalihe proizvoda u dosadašnjem pakiranju. Planiramo da puni asortiman bude dostupan do Uskrsa.“

Pipi

Dizajn nove etikete za Pipi, jedno od najpoznatijih pića prošlih vremena, zadržao je prepoznatljivi retro stil, istovremeno se pozicionirajući kao moderno piće za nove generacije. U centru nove etikete je lik Pipi djevojke koja je i dalje jednako vesela i zaigrana.

Ona nas odvažno poziva da se pridružimo trenucima bezbrižnosti i ljetne opuštenosti. Kultna narančada sada je vizualno oplemenjena modernijom ilustracijom retro stila. Kao rezultat, Pipi zadržava duh zlatnih vremena i na suvremen način odražava šarm dalmatinske bezbrižnosti.

„Novim dizajnom željeli smo prikazati da je uživanje u ljetu, suncu, moru i društvu ono što Pipi i danas čini drugačijim i posebnim. Jednostavno rečeno, Pipi je retro piće nove generacije s dodanim ekstraktom bezbrižnosti“, izjavio je Damir Ciglar, direktor reklamne agencije Imago, dodavši kako će Pipi biti specifičan i po tome što će se do ljeta na tržištu pojaviti nekoliko varijanti etikete, a svaka će svojom ilustracijom u pozadini pratiti priču o Pipi.

Ilustraciju za novu Pipi napravio je Mads Berg, jedan od najboljih svjetskih ilustratora, poznat po art deco stilu i vintage grafikama. Stil Madsa Berga karakteriziraju moderan, bezvremenski izgled, elegantna jednostavnost i koncizna narativna poruka.

Specijaliziran je za ilustraciju postera, brandova, ključnih vizuala, naslovnica i murala. Mads Berg radi kao ilustrator i dizajner već više od 15 godina, a do sada je surađivao s brojnim multinacionalnim kompanijama, među kojima su Coca Cola, Orangina, Carlsberg, Lego, Virgin Voyages, Monocle i Wired.

Predstavljena je Kvasina barrique, koja će se na tržištu pojavljivati svake tri godine u ograničenim količinama. Kako bi osigurali najvišu kvalitetu proizvoda, kvasina od grožđa visoke kvalitete ležat će tri godine u barrique bačvama u podrumima vinarije Dalmacijavina u Drnišu.

Dalmacijavino je na tržište vratilo Faros, vrhunski plavac mali, koji će uz Merlot barrique upotpuniti ponudu vrhunskih crnih vina. Predstavljen je i hvarski Pošip, vrhunsko vino zlatnožute boje, punog i osebujnog okusa s izrazito svojstvenom aromom. U premium segment uvode se Dalmatinska travarica i Vecchia.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije