15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Poslije zemljotresa – oštećeno 50 objekata, iseljeno 10 porodica

Zemljotres CG

Zemljotres jačine 5,1 stepeni Rihterove skale potresao je danas Crnu Goru, saopštio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju. Zemljotres se dogodio u blizini Plava, a iz lokalne Službe zaštite i spašavanja za Portal RTCG su kazali da su na starijim kućama popucale fasade i dimnjaci. TVCG javlja da je oštećeno oko 50 objekata, te da se za desetak porodica traži alternativni smještaj. Iz Direktorata za vanredne situacije saopšteno je da će tokom dana obići područje Plava i drugih opština pogođenih zemljotresom.

Opštinskom štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda u Plavu do sada su prijavljena znatnija oštećenja na preko 70 kuća.

Predsjednik opštine Plav, Orhan Šahmanović je rekao i da štab neprekidno zasijeda.

U Beranama je prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tiha Bogavca izmještena porodica iz sela Vinicka čija je kuća znatnije oštećena i nesigurna je za dalje stanovanje.

“Službenici Službe zaštite i spasavanja obilaze teren grada i opštine i osim oštećenja na dimnjacima za sada nemamo informacije o tome da je bilo neke veće štete ili da je ne daj Bože nekome bio ugrožen život”, kazao je ranije šef Službe Mirza Medunjanin.

I u Beranama su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja i uklanjaju materijal koji je otpao sa krovova starijih zgrada.

Načelnik ove službe Tiho Bogavac kazao je da su oštećenja unutar stanova zabilježena u starijim zgradama, a da su dimnjaci na nekim zgradama potpuno uništeni.

Na staroj zgrade Nišavića pekare u Beranama rasklimao se ciglani krov.

Zemljotres je uzrokovao i odron na putu Andrijevica – Murino zbog čega je saobraćaj bio u prekidu.

Zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima, a osjetio se i u okolnim državama.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije