15 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog požara zatvorena Jadranska magistrala

Požar

Požar koji je u ponedjeljak oko 20.30 sati buknuo na predjelu Vrulja, zapadno od Brela na Makarskom primorju, i dalje se širi, pa je zbog vatre i većeg broja vatrogasnih vozila na Jadranskoj magistrali, dio državne ceste D8 od Brela prema Omišu od 21,25 sati zatvoren za sav promet.

Vatra je planula iza brda na predjelu Vrulja nedaleko Brela te je, potpomognuta burom koja puše brzinom od oko 50-ak kilometara na sat, zahvatila nisko raslinje i proširila se preko državne ceste D8 prema moru.

Odmah po dojavi na požarište su upućeni vatrogasci svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja, a nedugo zatim pomoć su im pružili i vatrogasci iz Omiša, koji pokušavaju obuzdati požar kao i širenje vatre prema mjestima Slima i Pisak.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izjavio je kako zasad kuće i gospodarski objekti u Brelima nisu ugroženi.

Zbog zatvorene državne ceste, promet se odvija zaobilaznim cestama od Jadranske magistrale kod Baškog Polja prema tunelu Sveti Ilija i dalje do autoceste, kao i zaobilaznim cestovnim pravcima iz smjera Omiša.

(Hina)

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije