8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Žalbe na odabir izvođača Pelješkog mosta usporit će proces…

Pelješki most

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu da će dvije žalbe na izbor izvođača radova na gradnji Pelješkog mosta usporiti cijeli proces za mjesec do mjesec i pol dana, a da će se po završetku žalbenog procesa odmah potpisati ugovor s izvođačem.

“Žalbe će malo usporiti postupak početka radova. Radi se o najbitnijem projektu u Hrvatskoj, velikom projektu koji je sufinanciran od strane Europske komisije i takve postupke Državna komisija rješava brže. Po mojoj procjeni, nakon što Hrvatske ceste odgovore na žalbu, očekujem da bi se to mogla riješiti u roku od mjesec do mjesec i pol dana”, rekao je Butković u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”.

Hrvatske ceste su 12. siječnja objavile da su od tri pristigle ponude za prvu fazu izgradnje mosta Pelješac s pristupnim cestama izabrale ponudu kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation, koje su za to ponudile cijenu od 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a).
Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave zaprimila je 22. siječnja žalbu austrijske tvrtke Strabag na odluku Hrvatskih cesta o izboru kineskog konzorcija za izvođača radova na Pelješkom mostu. Prema pisanju medija, žalio se i drugi ponuditelj – talijanski Astaldi i turska tvrtka IC Ictas.

Po riječima Butkovića, nakon rješavanja žalbe odluka će postati pravomoćna, a potom se ide u potpisivanje ugovora te bi vjerojatno na proljeće mogli početi radovi. Ponovio je da je rok za dovršenje gradnje Pelješkog mosta tri godine, ako se potvrdi odluka o izboru kineskog konzorcija, dok je rok za završetak ostalih faza projekta prometnica po Pelješcu 2022. godina. Najavio je da će se natječaj za izvođenje radova za drugu fazu projekta (ukupno su četiri faze) raspisati krajem veljače ili početkom ožujka.

Najčitanije