XVI Maslinijada u Starom Baru 25. i 26 novembra

U subotu i nedjelju, Stari Bar će biti domaćin XVI Maslinijade, međunarodne izložbe maslinovog ulja i maslina. Ovu poljoprivredno-turističku i kulturnu manifestaciju, pokrenutu 2002. organizuje NVO Maslinijada, u saradnji sa NVO Društvo maslinara Bara, pod pokroviteljstvom Opštine Bar.

Zvanično otvaranje je u subotu u 11 sati, kada će biti urućene nagrade za najkvalitetnije maslinovo ulje, najveci prinos, najbolje održavani maslinjak i za najbolji mladi zasad. Biće nagrađeni i najbolje uređeni i aranžirani izložbeni stolovi.

U zabavnom programu u subotu nastupaju KUD Jedinstvo, etno grupa Zora, Trio Gušti, Žuti Serhatlić, Dino Beharović i orkestar Arijana Hajdarevića. U nedjelju, takođe od 11 sati, nastupaju folklorni ansambl Rumija, etno grupa Luča, Pljevaljski tamburaši i Padrino bend.

Prijavljeno je preko 90 izlagača – oko 60 izlagača maslinara i više od 30 proizvođača meda, ljekovitog bilja, vina i suvenira od maslinovog drveta. Ove godine, gosti Maslinijade su maslinari iz Zadružnog saveza  Dalmacije.

Prenos Maslinijade biće obezbjeđen putem interneta. Organizatori očekuju da Stari Bar u ova dva dana posjeti oko 10.000 gostiju iz svih krajeva Crne Gore, a najavljene su i turističke ture iz Srbije, Hrvatske i Albanije.

/R. Petrić/

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.