8 C
Kotor

Slušaj online radio

Vozi se peta biciklistička utrka “Konavle 100 km”

Konavle 100 km utrka
Konavle 100 km utrka

Biciklistička utrka “Konavle 100km” po peti put će se održati u Konavlima koje su ove godine proglašene najboljom destinacijum ruralnog turizma.

Utrka startuje u nedjelju 6. novembra u 10 sati na Grudi, a vozi se 30 kilometara dug krug magistralom do Zvekovice zatim kroz Konavosko polje natrag na Grudu. Relativno laka staza, smatraju u Biciklističkom klubu Konavle, ugodno druženje u prirodi i osiguran obrok, dobar su mamac za sve rekreativce, koje su pozvali da im se pridruže u što većem broju. Naravno oni nešto iskusniji i u boljoj formi vozit će dva kruga ove utrke 60 km, dok će u najzahtjevnijoj kategoriji biciklisti voziti četiri kruga, odnosno 120 kilometara.

Utrka ima i nagradni fond te će oni koji se natječu u elitnoj kategoriji uz medalje i pehare dobiti i novčanu nagradu (prva tri mjesta). I BK Konavle ima svoj tim u ovoj kategoriji te se nadaju na domaćem terenu biti u toj prvoj trojki. Utrka će se održati i ako bude kišo vrijeme, jer je logistički i za takvu opciju sve pripremljeno. Bicikliste će osiguravati policija, volonteri, članovi Moto kluba Dvije rote na motociklima, a u pripremi će biti i timovi Hitne medicinske pomoći. Promet će se magistralom od Grude do Zvekovice u terminu od 10 do 12 i 30 odvijati uz posebnu regulaciju.

Iz kluba pozivaju sve one koji bi željeli sudjelovati u rekreativnoj utrci da se prijave i dođu, a ako nemaju vlastite bicikle, klub im može iste osigurati. Na raspolaganju imaju 20-ak bicikli. No potrebno se prije najaviti mailom:

b.k.konavle@gmail.com ili bk_konavle@yahoo.com

Kortizacija u iznosu od 100 kuna plaća se za kategoriju classic ( 60 km) i kategoriju sport (120km), dok za rekreativnu utku od 30 km stoji 50 kuna.

Svi stariji od 14 godina mogu samostalnouz zaštitnu opremu sudjelovati u utrci, dok mlađi to mogu samo u pratnji i uz odgovornost roditelja.

Nakon završetka utrke za sve sudionike osiguran je objed i prigodni dar.

“Ovo je jedina ovakva utrka južnije od Zadra, a koliko smo napredovali govori i to da kje kad smo počeli 2012. na utrci sudjelovalo 15 biciklista, a prošle godine njih čak 140. Takav odaziv očekujemo i ove godine. Cilj nam je Konavle koje imaju idealne uvjete za bicikliranje: staze i ugodnu klimu u post i predsezoni učiniti poželjnom ciklo destinacijom”, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik BK Konavle Ivan Banović.

Najčitanije