Vladika Grigorije na molitvi u Dubrovniku

foto Dubrovački vijesnik

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije sa sveštenstvom eparhije je u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike prisustvovao juče tradicionalnoj molitvi (“Molitvena osmina” – osam molitvenih dana od 18 – 25 januara) za jedinstvo hrišćana, koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, objavljeno je na veb sajtu eparhije.

Na ekumenskoj molitvi koja je održana u subotu, 20. siječnja u sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike uz katoličke i pravoslavne vjernike sudjelovali su  i brojni katolički svećenici, redovnici, redovnice kao i svećenici Srpske pravoslavne Crkve. Ekumensku molitvu predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić a propovijedao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski vladika Grigorije Durić.

Ovo je sedmi put da se ekumenska molitva moli u Dubrovniku uz učešće pravoslavnih i katolika.

foto Dubrovački vijesnik

Riječ je o molitvi čiji je tekst svake godine plod zajedničkog dogovora komisija dvije crkve, koji se potom šalje svim crkvama po svijetu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.