7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Vikend na Jadranu obilježit će olujna bura

Bura
Vikend donosi značajnu promjenu vremena uz snijeg u unutrašnjosti i obilnom kišom te jakom i olujnom burom na Jadranu
U petak na Jadranu i uz njega umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na sjevernom Jadranu i u gorju. Poslijepodne će naoblačenje s kišom zahvatiti i sjeverozapad zemlje, a na istoku će se zadržati djelomice sunčano i uglavnom suho, piše t portal.
Oborine na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima mogu biti obilne, osobito u drugom dijelu dana. Navečer i u noći uz zahladnjenje kiša će na kopnu prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren i jak, na sjevernom Jadranu na udare i olujan jugozapadnjak, u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C.
U subotu oblačno s kišom, u Dalmaciji moguće i obilnijom. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana padati i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.
Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice na sjevernom dijelu i s orkanskim udarima, dok će na krajnjem jugu još puhati jak i olujan južni i jugozapadni vjetar. Hladnije osobito krajem dana, temperatura od 1 do 5, na Jadranu od 7 do 12 °C.

Najčitanije