18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Venecija zabranila otvaranje restorana brze hrane

Venecija
Gradske vlasti Venecije donijele su odluku o zabrani otvaranja novih restorana brze hrane kako bi se sačuvao identitet grada i njegova tradicija.
Zakon će ograničiti i broj lokala koji prodaju pizze na komad i neće biti primjenjivan jedino na slastičarnice koje prodaju domaći sladoled.
„Želimo zaustaviti aktivnosti koje nisu u skladu s očuvanjem i razvojem kulturnog naslijeđa“, rekla je Paola Mar, direktorica Turističke organizacije Venecije, prenosi Guardian.
Prema njenim riječima, Venecija se ne protivi kebabima ili drugim vrstama brze hrane i nema problem s tim da ljudi jedu na ulici, iako je konzumiranje hrane za ponijeti na Trgu Sv. Marka zabranjeno.
„Problem je što kad je riječ o turističkom gradu kao što je naš, postoji rizik da izgubi svoji identitet. Postoje lokalni proizvodi koje moramo promovirati“, rekla je Mar.
Venecija je posljednji u nizu talijanskih gradova koji su se odlučili na sličan korak kako bi sačuvali domaću kuhinju. Prethodno je Verona ograničila broj restorana koji prodaju kebab, dok je Firenca poduzela mjere za poticanje prodaje lokalnih proizvoda.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije