12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješan početak Good Food Festivala

Good Food Festival

Prvi dan Good Food Festivala Dubrovnik 2017. koji se održava od 19. do 22. oktobra okupio je brojne Dubrovčane i njihove goste, a uspješan početak četvrtog izdanja festivala obećaje veliku posjećenost i u sljedećim danima te uspješan nastavak svih festivalskih programa! Okusi i mirisi prvog dana festivala najbolji su poziv i na ostala događanja koja sve posjetitelje tek očekuju!

Program festivala je počeo radionicom pripreme Stonske torte u Udruzi Deša. Izvorno, renesansno slatko jelo ovoga kraja i danas nalazi mjesto na dubrovačkim trpezama, a to pokazuje i interes za radionicu, osobito mladih domaćica koje će Stonskom tortom i ubuduće uveličavati blagdansku trpezu. Marina Žibert Ercegović održala je radionicu pod nazivom ”Pasta i razgovor o hrani” učenicima Turističko – ugostiteljske škole Dubrovnik u TIC – u Pile. Mlade snage dubrovačkog turizma pozorno su slušali vrsnu cheficu koja im je nastojala prenijeti svoje znanje stečeno dugogodišnjim iskustvom, a sve uz malo smijeha.

Prvi put se na Good Food Festivalu predstavila certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić koja je održala radionicu pripremanja vegetarijanskog bruncha ili večere pod nazivom ”Zdravo Tereza”. Vedro i s entuzijazmom, Tereza je okupljenima pokazala kako je zdravo ujedno i slasno, a TIC Pile bio je posve pun. Svi su željeli čuti i vidjeti što će i kako pripremiti mlada autorica čak dviju kuharica i istoimene emisije „Zdravo,Tereza!“. Predvečerje je bilo rezervirano za Priču o Lekri – u. Vinarija Škar na Lapadskoj obali bila je mjesto druženja i opuštanja uz ovo osobito vino te uz priču o dubrovačkoj povijesti i brodogradnji, obiteljskoj tradiciji te lokalnim vinskim sortama i izradi vina.

Pravi vrhunac prvog dana Good Food Festivala 2017. bila je gastronomska prezentacija Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u Restoranu Mimoza koji je sinoć bio mjesto slavonske kuhinje i gostoljubivosti. Nakon prezentacije koju je održala direktorica Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije Rujana Bušić Srpak, uslijedila je večera s pet sljedova tradicionalnih slavonskih jela uz probrana vina toga kraja. Hranu je pripremala marljiva kuharica Ljubica Božić, a za ugođaj se pobrinuo tamburaški sastav ‘Zagorska mornarica’. Ova večer je potvrdila je kako je u Slavoniji hrana uistinu identitet i način života. Na tom tragu nastavit će se i program drugog dana koji donosi nove namirnice, jela i dobre kapljice te dakako i nove prilike za druženje na Good Food Festivalu!

Turistička zajednica Grada Dubrovnika

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije