12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulcinj – Solani potrebno 1,3 miliona eura za pokretanje proizvodnje

solana-ulcinj
Solana Ulcinj

Savjetodavno tijelo za Solanu Ulcinj preciziralo je nastavak aktivnosti na sanaciji infrastrukture neophodne da bi se sačuvao biodiverzitet i nastavili poslovi upravljanja na toj lokaciji, saopšteno je nakon sjednice tog tijela koja je u četvrtak održana u Ulcinju.

Direktorka JP “Nacionalni parkovi Crne Gore” Azra Vuković kazala je da eventualni početak proizvodnje zavisi od obezbjeđivanja finansijskih sredstava, a koja, po procjenama bivših radnika, iznose preko 1,3 miliona eura.

Izvršni direktor NVO “Zeleni korak“ Dželjal Hodžić istakao je da bi u slučaju da se ta sredstva danas obezbijede, mogli očekivati proizvodnju soli već sljedeće godine. “Ako se opet bude odugovlačilo, još jedna godina će propasti”, dodao je on.

Prema riječima potpredsjednice Opštine Ulcinj Hatidže Đoni lokalna vlast će insistirati da se vrlo brzo, kroz usvajanje PUP-a Ulcinj, Solana proglasi zaštićenim područjem te da se obnovi proizvodnja soli. “Takođe na Solani možemo imati rekreativne sadržaje, ali nikako smještajne jedinice. Vjerujem da će se naši zahtjevi i obećanja prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma i formiranja Vlade, ugraditi u PUP, čije usvajanje uskoro očekujemo”, kazala je Đoni.

Najčitanije