Trebinje sve popularnija turistička destinacija

Trebinje

Iako je prethodna godina smatrana rekordnom, ovogodišnja turistička sezona u Trebinju, koja još nije završena, premašila je sve parametre. Organizovane posjete turista očekuju se sve do kraja novembra.

Da je Trebinje sve popularnija destinacija na turističkim mapama potvrđuje činjenica da je prethodnih sedam mjeseci na krajnjem jugu Srpske registrovano šest hiljada noćenja, odnosno 17 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinja kaže da su i ove sezone najveći broj noćenja ostvarili turisti iz Turske, Južne Koreje, Grčke,a što se tiče posjeta  info centru više ih je za 30 odsto nego prošle godine.

Ovogodišnja turistička sezona je dosta bolja u odnosu na prethodnu, koja se smatrala jednom od najuspješnijih, što su potvrdili i trebinjski hotelijeri. Kapaciteti su i sada, tvrde, popunjeni 80 odsto.

„U junu, julu i avgustu svi kapaciteti su nam bili gotovo 100 odsto popunjeni“, kaže Minja Miljas, hotel „Platani“.

„Najčešći gosti su nam iz Izraela, Grčke, Španije, Meksika, Grci se najčešće zadržavaju tri dana, sad su nam tu Španci pet noći“, rekla je Maja Kovač, hotel „Nar“.

Zadovoljno trljaju ruke i prodavci suvenira, kojih je, čini se, ove godine u Trebinju nikad više.

„Zadovoljni smo prodajom i ovih dana ima gostiju, pretežno Rusa, ostaćemo sigurno ovdje do kraja septembra“, navela je Valentina Mitrović.

S razvijanjem Trebinja kao turističkog grada i smještajni kapaciteti sve su brojniji. Ove godine otvorena su dva nova hotela, dok će treći biti uskoro otvoren. U turističkoj organizaciji očekuju da će registrovani smještajni kapaciteti premašiti broj od 1 600 ležajeva.

Izvor: RTRS

1 komentar

  1. Ako budu u buduće razdarušni Trebinjski ugostitelji kao restoran u centru RG đe je miješano meso oko 200 250 grama dalekoće dogurat. Pečenjara i zlatibor u ZetI u Radoviće đe je goca držala ali ima mesa za barem troje od 700 do 950 grama. Pa neka hercegovci dođu malo u Crnu Goru za papaladu …toliko

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.