13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tradicionalno novogodišnje kupanje na plaži Banj u Šibeniku

Kupanje Šibenik - foto Hina
Kupanje Šibenik – foto Hina

Tradicionalno novogodišnje kupanje koje se na šibenskoj plaži Banj održava petu godinu za redom, prvog dana Nove godine privuklo je 21 kupača i kupačicu koji su se okupali na svega sedam stupnjeva Celzijevih, a potom su zaigrali i vaterpolo.

Kapice za kupanje donirao je Hrvatski vaterpolo savez, a kupanje je bilo posvećeno olimpijskim sportovima koji se njeguju u Šibeniku a to su vaterpolo, jedrenje i veslanje. Glavni sponzori kupanja su Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, a kupanje organizira Jedriličarski klub Val iz Šibenika.

Kupanje Šibenik - foto Hina
Kupanje Šibenik – foto Hina

Drago Čulig novogodišnji ‘kupanac’ na Banju ‘odradi’ svake godine, a kako kaže hladnog mora se ne boji, strah ga je samo supruge.

“Inače sam iz Rasline, trenutno živim u Sloveniji, a zimsko kupanje mi nije novitet jer, dok sam ovdje, često se okupam na Jadriji. Ove godine je još dobro, 7 stupnjeva nije hladno, gore je bilo lani”, kazao je Drago.

Ivica Lokas također je redoviti gost na Banju na Novu godinu.

Kupanje Šibenik - foto Hina
Kupanje Šibenik – foto Hina

“Već se deset-petnaest godina kupam čitavu godinu, evo baš jučer sam na Jadriji plivao punih 50 minuta. Tamo je jučer bilo oko 13 stupnjeva. Iz Rasline je došlo nas petero, četiri muškarca i jedna hrabra dama. More je bilo ugodno i dobro mi je došlo što smo malo igrali i vaterpolo da se ugrijemo. Ovim putem svima želim puno sreće i ljubavi u 2017. godini”, poručio je Ivica.

Uz kupače iz  Šibenika i okolice na Banju su se u nedjelju okupali i gosti iz Njemačke.

/Hina/

Najčitanije