17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Stanovnici Ivanice blokirali granični prijelaz prema Dubrovniku na sat vremena

GP Ivanica
GP Ivanica

Stanovnici mjesta Ivanice u bosanskohercegovačkoj opštini Ravno blokirali su u srijedu vozilima na sat vremena granični prijelaz između BiH i Hrvatske kod Dubrovnika jer već  sedam dana nemaju električne energije, vode i telefonskih veza te su najavili stalnu blokadu graničnog prijelaza ukoliko se stanje ne normalizuje do petka.

Kvar na elektroenergetskoj mreži je zajedno s iznimno niskim temperaturama i snijegom znatno otežao život mještana Ivanice zbog čega su se odlučili na jednosatnu blokadu graničnog prijelaza s BiH strane. Najavili su stalnu blokadu graničnog prijelaza na krajnjem jugu BiH u slučaju da se stanje ne normalizira do petka.

Opskrbu električnom energijom nemaju niti granična policija BiH na graničnom prijelazu Ivanica pa umjesto u svojim prostorijama dokumente osoba koje prelaze granicu provjeravaju u službenim vozilima bez korištenja računalnih veza ili baza podataka.

Iz “Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne” sa sjedištem u Mostaru saopštili su kako rade na otklanjanja kvara zbog kojeg električne energije nema naselje Ivanica, te su izrazili očekivanje će ovo naselje najkasnije do petka dobiti električnu energiju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije