15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ronioci tri dana čistili podmorje Mljeta – izvadili 30 kubika smeća

Mljet čišćenje podmorja – foto Aquatica Mljet

Već tradicionalno 14-tu godinu za redom od 26. do 28. maja na Mljetu se održala ekoakcija čišćenja podmorja u organizaciji Udruge dragovoljaca HRM iz Splita i ronilačkog centra Aquatica – Mljet. Sudjelovalo je 35 ronilaca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke, a iz podmorja mljetskih uvala izvadili su oko 30 kubnih metara raznog otpada, ponajviše plastike.

Ronioci su čistili podmorje uvale Sobra, Solinskog kanala, otočića sv.Marije, uvale Gonoturska, uvale Blace, uvale Lastovske, Lokava i Pomene.

U akciji su kao i svake godine sudjelovale ekološke i braniteljske udruge kao i ronioci HRM, pripadnici SJP iz Osijeka, RK Nautilus iz Splita, ERK Leut iz Mostara i RK DPA Osijek.

Organizatori zahvaljuju svima koji su omogućili provedbu ove akcije, a to su: Općina Mljet, Komunalno Mljet, ALH (Hotel Odisej), NP Mljet, JVP Mljet, Delta LLoyd Life, Riba Mljet, Lučka uprava DNŽ te lokalno stanovništvo, a posebno mještani Solina.U ime organizatora im se još jednom zahvaljujem i vidimo se sljedeće godine.

FOTO:RK Aquatica Mljet

Najčitanije