Rijeka, maškare preuzele vlast

Rijeka, maškare preuzele vlast

Dvadeset i trećom kraljicom Riječkog karnevala u petak je u riječkoj dvorani Mladosti proglašena Iva Ciceran iz karnevalske skupine „Vavek parićani“ iz Matulja, a ključeve grada i svu vlast u gradu na Rječini preuzele su maškare i maškarani “gradonačelnik” Meštar Toni.

Sve kandidatkinje za kraljicu morale su na pozornici dokazati kraljevske kvalitete potrebne za osvajanje „Zlatnog plašta“, među ostalim imaju li karnevalskog duha,  poznaju li običaje te imaju li neku plesno-pjevačku ili sličnu vještinu. Uz to, ocjenjivao se i nastup kandidatkinje s njenom karnevalskom skupinom.

Kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran “vladat” će na ovogodišnjem Riječkom karnevalu i cijele sljedeće godine predstavljat će Riječki karneval u Hrvatskoj i inozemstvu.

Riječki karneval počeo je u srijedu, na blagdan sv. Antona ili Antonju, uz zvuke Antonjskog roga,  podizanjem pusta i karnevalske zastave u nekoliko riječkih naselja.

Rijeka, maškare preuzele vlast

Ovogodišnji karneval bit će kraći, trajat će manje od mjesec dana, od 17. januara do 14. februara, a vrhunac karnevala – velika  Međunarodna karnevalska povorka u kojoj će plesati tisuće domaćih i inozemnih maškara , najavljen je za 11. februara. Dječja karnevalska povorka bit će 27. januara, također na riječkom Korzu.

Tijekom karnevala bit će puno maškaranih događanja, maskiranih plesova, balova, koncerata i predstava, natjecanja, humanitarnih događanja, a karneval će završiti 14. februara na Pepelnicu ili Čistu srijedu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.