15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Revitalizacija željeznice ‘ĆIRO’ – Biciklom od Konavala do Ravnog

Biciklistička staza Ćiro
Biciklistička staza Ćiro

Povodom završetka prekograničnog EU projekta ”Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, 17. decembra održati će se biciklijada koja će spojiti dvije zemlje partnere Hrvatsku i BiH, biciklijadom od Konavala do Ravnog.

Biciklijadu organiziraju Općina Konavle, kao vodeći partner s hrvatske strane u ovom projektu te partneri Regionalna razvojna agencija DUNEA i Biciklistički klub Konavle.

Početak je u 10 sati ujutro, a polazak biciklista je kod Crkve sv. Ane na Gornjem Brgatu. Po prelasku granice Gornji Brgat – Ivanica vozi se isključivo trasom stare uskotračne pruge “ĆIRO” kroz Hercegovinu i to u dužini od oko 40 km. Planirano trajanje vožnje je oko 2 i pol sata.  Svi će sudionici tijekom biciklijade imati na raspolaganju iskusne vodiče bicikliste, te osiguranu okrepu u Restoranu Zavala u Ravnom, gdje je ujedno kraj vožnje. Po završetku biciklijade za sve sudionike i bicikle osiguran je prijevoz autobusom u povratku.

Svi zainteresirani koji bi željeli sudjelovati, a nemaju vlastiti bicikl, mogu se javiti organizatorima koji će im osigurati korištenje bicikla. Broj mjesta u autobusu je ograničen (30). Sudionici se voze cijelom trasom na vlastitu odgovornost. Za sve prijave, informacije i druge upite možete se javiti na e-mail adresu: toni.ceovic@opcinakonavle.hr, zaključno s danom 16. decembra 2016. u 12:00 sati.

Kroz projekt je, između ostalog, uređena dionica od Vojskog dola do Mihanića gdje je staza osigurana zaštitnom ogradom, postavljena su odmarališta s klupama i stolovima te turistička signalizacija s info tablama putem kojih posjetitelji mogu saznati više o posebnostima Ćira i najjužnije hrvatske općine.

Najčitanije