15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordna posjećenost – “Na sjeveru bum, na jugu obaramo rekorde”

Foto Stevan Kordić

Na izmaku smo glavne turističke sezone, u našoj zemlji boravi više od 123.000 turista, što je za osam odsto više u odnosu na rekordnu posjećenost prethodne godine i sasvim je izvjesno da će ova turistička sezona trajati duže nego prethodne, a očekuju se i rekordni prihodi. Hoteli su već sada bukirani do kraja oktobra.

Kako je Pobjedi rekla direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić, ove godine je i sjever Crne Gore doživio rekordnu posjetu, čak mnogo višu nego prethodnih godina

“Sudeći po podacima turistikih centara na sjeveru i Nacionalnih parkova, sjever Crne Gore je ove godine doživio rekordnu posjetu. Na Žabljaku smo imali uspješnu predsezonu, dok se u periodu glavne turističke sezone bilježi maksimalna popunjenost kapaciteta i povećanje broja turista više od 60 odsto. Dobre su najave i za postsezonu, budući da je 70 odsto hotela bukirano i tokom septembra”, kazala je ona.

U Kolašinu je takođe, kako je dodala, većina turističkih kapaciteta bila popunjena tokom glavne turističke sezone, čemu je, između ostalog, doprinijelo i održavanje sedmog Internacionalnog tango kamp festivala koji je okupio preko 600 učesnika iz cijelog svijeta.

“Zahvaljujući prirodnim ljepotama, bogatstvu raznolikih pejzaža i raznovrsnoj turistič- koj ponudi, kao i sve većoj zainteresovanosti turista za aktivan odmor i boravak u prirodi, očekujemo da će se trend povećanja posjetilaca nastaviti i tokom septembra i oktobra”, istakla je direktorica NTO.

Da je turistička ponuda sjevernih i centralnih krajeva Crne Gore sve atraktivnija pokazuje sve veća zainteresovanost turista za nacionalne parkove. Od početka godine do 27. avgusta, na ukupnom nivou, parkove je posjetilo 247.419 turista, što je za pet odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Nacionalni parkovi Crne Gore bilježe 12.000 više prodatih ulaznica u odnosu na prethodnu godinu.

 

Najčitanije