10 C
Kotor

Slušaj online radio

Projekat BACAR predstavljen u Kaštelu

BACAR

Drugi  partnerski sastanak u okviru projekta BACAR (Bolji pristup razvoju: Klasteri i Konkurentnost – Umrežavanje u Jadranskom regionu),  u kojem je Opština Kotor vodeći partner, održan u Kaštelu je 27. i 28. februara.

Tom prilikom diskutovalo se o osnovnim izazovima i upravljanju rizikom na implementaciji projekta, konceptu klastertizacije sa fokusom na privatni sektor, te o optimalnom načinu uključivanja ciljnih grupa u taj proces, kao i planu za sljedećih 6 mjeseci implementacije.

U okviru drugog radnog dana u dvorcu Vitturi organizovana je konferencija za medije, na kojoj je predstavljen projekat BACAR.

Na konferenciji za medije su učestvovali gradonačelnik grada Kaštela Denis Ivanović, dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić, direktorka Turističke organizacije grada Kaštela Nada Marsić, predstavnik Javne ustanove RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije Srećko Radnić, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Kotor i menadžerka projekta BACAR Jelena Stjepčević i predstavnik Ministarstva privrede/gospodarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije Dragan Kazazić.

BACAR (Bolji pristup razvoju: Klasteri i Konkurentnost – Umrežavanje u Jadranskom regionu) je projekat iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, razvijen i odobren pod Tematskim prioritetom 7 – Jačanje konkurentnosti i razvoja poslovnog okruženja u programskom području. Cilj projekta je jačanje institucionalne infrastrukture i usluga malim i srednjim preduzećima, sa ciljem jačanja konkurentnosti kroz razvoj klastera u područjima kreativne industrije, turizma i lokalne hrane. Pored Opštine Kotor kao vodećeg partnera, projektni partneri su: Privredna komora Crne Gore, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo privrede/gospodarstva Hercegovačko-Neretvanskog kantona/županije i Područna privredna komora Trebinje.

Najčitanije