Postavljeni prvi stubovi žičare šestosjeda na lokaciji „Kolašin 1600“

Kolašin 1600 – postavljanje žičare

Konzorcijum „Eminent-Doppelmayr“ koji je počeo prije mjesec gradnju žičare na lokaciji „Kolašin 1600“ postavio je danas šest od petnaest stubova žičare šestosjeda.
Vrijednost izgradnje četiri kilometra skijaških staza i žičare je devet miliona eura. U okviru te cijene je i izrada projekta vještačkog osnježivanja.

Na lokaciji „Kolašin 1600“ planirana je izgradnja turističkog ski rizorta, sa pratećim sadržajima ukupne vrijednosti 20 miliona eura.

Pored gradnje žičare u toku je izgradnja puta od lokacije „Kolašin 1450“ i „Kolašin 1600“. Završeni su zemljani radovi, u toku je druga faza. Ukupna vrijednost radova je 2 miliona eura. Takođe je u toku gradnja bazne stanice vrijedne 1,5 miliona eura.

Već je izgrađena trafo-stanica „Jezerine“ koja će služiti za snabdijevanje električnom energijom oba kompleksa – „Kolašin 1450“ i „Kolašibn 1600“.

Zona planinskog centra „Kolašin 1600“ se nalazi u južnom dijelu područja Bjelasice na teritoriji opštine Kolašin, površine 27,19 Ha. Bazno naselje planinskog centra sastoji se od zone sa objektima Centralnog naselja sa hotelima, apartmanima, recepcijom i javnim sadržajima, zone zasebnih grupacija sa objektima jednoporodičnih smještajnih jedinica i površina za polazište ski liftova. Zemljište je svojina države Crne Gore.

Lokacija je detaljno razrađena prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi i Detaljnom razradom lokaliteta „Kolašin 1600“.

1 komentar

  1. Nečujem DOBROO da nije to žičara Majina i onoga prizetka od Marovića (šefa klanova )Bogdanovića evo su otpočinjali na svske izbore i prije prizetka kad ono premjestili je u montanju drrugu đe će umjesto 6-7 mjeseci rabotat deboto 20 setak dana godišnje .Opet dobro.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.