Pobjeda Bračana – odbranili plažu “Zlatni rat”

Zlatni rat – Brač

Zagrebačka kompanija Sport B, kojoj je dodijeljena koncesija za plažu “Zlatni rat” u Bolu, saopštila je da neće sklopiti ugovor o koncesiji jer je, kako tvrdi, medijskim i političkim pritiscima te otporom lokalne zajednice dovedena u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na tom području.

“Medijski i politički pritisci u razdoblju nakon donošenja odluka o davanju koncesije, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, čak i prije nego je izvršen uvid u našu ponudu i koristi koje ona generira, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području”, navodi tvrtka Sport B u priopćenju i dodaje da nije spremna sklopiti ugovor o koncesiji ”osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira”.

Skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela je prošlog tjedna odluku da se od 1. januara 2018. koncesija na 15 godina za “Zlatni rat” dodijeli kompaniji Sport B d.o.o., što je izazvalo burne reakcije i prosvjede Boljana koji zahtjevaju zadržavanje plaže u rukama lokalne zajednice. Nakon toga, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da žurno provede upravni nadzor nad dodjelom koncesije.

Stanovnici Bola svoje su nezadovoljstvo izrazili i prosvjedom održanim u nedjelju, kada su peškirima za plaže ispisali višemetarsku poruku – “Zauzeto”, dok su drugi dio Zlatnog rata okružili svojim tijelima.

Kompanija Sport B, za koju su mediji objavili da nema prihoda, u priopćenju ističe da je njihova ponuda za plažu “Zlatni rat” tijekom natječaja ocijenjena najpovoljnijom i da je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, e time se daleko bolje štiti javni interes nego “neargumentiranim svojatanjem javnog dobra bez plaćanja adekvatne naknade”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.