Pobjeda Bračana – odbranili plažu “Zlatni rat”

Zlatni rat – Brač

Zagrebačka kompanija Sport B, kojoj je dodijeljena koncesija za plažu “Zlatni rat” u Bolu, saopštila je da neće sklopiti ugovor o koncesiji jer je, kako tvrdi, medijskim i političkim pritiscima te otporom lokalne zajednice dovedena u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na tom području.

“Medijski i politički pritisci u razdoblju nakon donošenja odluka o davanju koncesije, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, čak i prije nego je izvršen uvid u našu ponudu i koristi koje ona generira, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području”, navodi tvrtka Sport B u priopćenju i dodaje da nije spremna sklopiti ugovor o koncesiji ”osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira”.

Skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela je prošlog tjedna odluku da se od 1. januara 2018. koncesija na 15 godina za “Zlatni rat” dodijeli kompaniji Sport B d.o.o., što je izazvalo burne reakcije i prosvjede Boljana koji zahtjevaju zadržavanje plaže u rukama lokalne zajednice. Nakon toga, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da žurno provede upravni nadzor nad dodjelom koncesije.

Stanovnici Bola svoje su nezadovoljstvo izrazili i prosvjedom održanim u nedjelju, kada su peškirima za plaže ispisali višemetarsku poruku – “Zauzeto”, dok su drugi dio Zlatnog rata okružili svojim tijelima.

Kompanija Sport B, za koju su mediji objavili da nema prihoda, u priopćenju ističe da je njihova ponuda za plažu “Zlatni rat” tijekom natječaja ocijenjena najpovoljnijom i da je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, e time se daleko bolje štiti javni interes nego “neargumentiranim svojatanjem javnog dobra bez plaćanja adekvatne naknade”.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.