Pelješki vinski puti

Pelješki vinski puti
Pelješki vinski puti

Pelješki vinari i ove godine otvaraju vrata svojih podruma kako bi omogućili brojnim vinoljubcima degustaciju mladih i starih vina na jedanaestoj manifestaciji koja će se održati 2. i 3. decembra.

Dani otvorenih vrata peljeških podruma predstavljaju prezentaciju vinsko turističkog proizvoda kojim se želi stvoriti navika ciljanog obilaska Peljeških vinskih puta te ostalih poslovnih subjekata (vinarija, vinskih podruma, OPG-a) na Pelješcu.

Sve goste koji dolaze na Pelješac 3.decembra dočekat će vinari u Stonu u jedanaest sati gdje mogu degustirati vina vinara sa područja Općine Ston, nakon čega se kreće u organizirani posjet pelješkim vinarijama i podrumima gdje će im se ponuditi na degustaciju kvalitetna i vrhunska vina a u prostoru Zadružnog doma u Janjini za sve posjetioce pripremit će se vinski gulaš.

Za dobru atmosveru pobrinut će se vokalni sastav Neretvanski gusari uz klape: Geta i Žuljanke.

Dan prije u Potomju održat će se takmičenje u spravljanju lovačkog gulaša gdje će svi gosti moći kušati gulaš od: zeca, fazana, liske i druge divljači. Ova jedanaesta manifestacija po najavama privlači velik broj ljubitelja obilaska ruralnog područja gdje se u jednom organiziranom obilasku susreću s tradicijom i obnovljenim običajima Pelješca.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.