Pelješki most gradit će kineski konzorcij za 2,08 milijardi kuna

Pelješki most
Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna.
Hvatske ceste danas su objavile odluku da će Pelješki most graditi kineski konzorcij predvođen tvrtkom China Road and Bridge Corporation koji je za taj posao ponudio 2,08 milijardi kuna. – javlja Večernji

Druge dvije ponude na natječaju za gradnju tog mosta poslali su talijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijardi kuna. Talijansko-turska ponuda je odbijena zbog nevaljane bankarske garancije. A na kraju je kao ekonomski najpovoljnija izabrana i ona i najjeftinija – kineska. Tvrtke čije ponude nisu odabrane imaju pravo žalbe.

Pelješki most

Ponude za gradnju Pelješkog mosta otvorene su 15. septembra i hrvatske ceste su imale rok od 120 dana za donošenje odluke o odabiru, a taj je rok istjecao ovih dana. – piše Večernji

1 komentar

  1. Kako će sjutra onaj begović jahtom pasat ispod mosta nisak je to most koliko je taj Izmetbegović visok. Džaba vam most kad Sarajevo neće dati upotrebnu dozvolu (prvoapliski vic). Volio bih da ta firma odma paralelno počme gradit most na Verige ako bog da, ako Ban i njegov Boss nemaju ništa protiv. Mada čujemo da je Duško zadužio državu za još jedan most na rijeci Kvaj..Mostar je bio grad sa jednim jedinim mostom a Podgoricu treba prekrstit u Mostar pod Goricom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.