Papa sumnja u svakodnevna ukazanja Gospe u Međugorju

Papa – foto Twiter

Papa Franjo izrazio je ozbiljne sumnje oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju kamo pristiže milioni hodočasnika godišnje, prenosi francuska novinska agencija Afp.

U junu 1981. šestero djece i mladih ispričalo je da su svjedočili ukazanju Gospe u Međugorju. Ona se danas pojavljuje svakodnevno nekima od tih svjedoka, sada odraslih.

Žena koja im se ukazuje “nije Isusova majka”, odrješito je kazao Papa u zrakoplovu kojim se jučer vraćao iz Portugala gdje je proglasio svetima dvoje od troje pastira koji su ispričali kako su vidjeli Gospu 1917. u Fatimi.

Papa je spomenuo istragu u tijeku u Crkvi koja je iznijela “sumnje” u navodna sadašnja ukazanja u Međugorju. “Ja sam osobno zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljicu odjela koja šalje poruke svakog dana”. “Ta žena nije Isusova majka”, izjavio je on.

“Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje osobno mišljenje. Jasno je, pa tko misli da bi Gospa rekla: ‘dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu’?”, naglasio je on.

Papa je pokazao više blagosti spram originalnih ukazanja iz 1981. koje zasad ne odbacuje. “O prvim ukazanjima, onima djece, istraga kaže, više manje, da treba nastaviti istraživati oko toga”, rekao je on.

Istaknuo je da se ne može zanijekati “duhovni i pastoralni” fenomen hodočasnika koji pronalaze vjeru na tom mjestu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.