16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren “Zimzograd”

Otvoren Zimzograd – foto www.hercegovinapromo

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sinoć je svečano otvorio prvi trebinjski „Zimzograd“, u okviru kojeg će u narednih mjesec dana nastupiti blizu 1.500 učesnika.

Petrović je, obraćajući se pred više hiljada posjetilaca, istakao da prvi „Zimzograd“ posvećuje djeci, te poželio da im svaki naredni dan bude srećniji i veseliji.

Otvoren Zimzograd - foto www.hercegovinapromo
Otvoren Zimzograd – foto www.hercegovinapromo

„Želim da ovaj grad ispunimo toplinom i ljubavlju i da svi zajedno pravimo bolje i snažnije Trebinje“, rekao je Petrović i zahvalio Udruženju „Napredna Hercegovina“ koje je inicijator „Zimzograda“, kao i svim predstavnicima državnih i privatnih preduzeća koja su podržala organizovanje ove manifestacije.

On je istakao da je cilj organizovanja „Zimzograda“ bio da se povežu sve opštine istočne Hercegovine, ali i da Trebinje bude centar dobrih dešavanja koji će okupljati i turiste iz Republike Srpske i inostranstva.

Otvoren Zimzograd - foto www.hercegovinapromo
Otvoren Zimzograd – foto www.hercegovinapromo

Za „Zimzograd“ se prijavilo tridesetak izlagača iz Trebinja i regije koji će do 19. januara u montažnim drvenim kućicama građanima Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske, kao i mnogobrojnim turistima ponuditi široku turističko-gastronomsku ponudu tradicionalnih jela – pršuta, sira, meda i vina, te ručne radove.

Jedan od organizatora „Zimzograda“ Aleksandar Vukanović rekao je da će „Zimzograd“ narednih dana otvoriti vrata svim posjetiocima od 10.00 do 22.00 časa, što će biti prilika da se u radosti proslave veliki praznici – Sveti Nikola, Nova godina, Božić, Dan Republike, Pravoslavna nova godina i Bogojavljenje.

Otvoren Zimzograd - foto www.hercegovinapromo
Otvoren Zimzograd – foto www.hercegovinapromo

Dječiji program svakog dana u „Zimzogradu“ počinje u 17.00 časova i najmlađi će se zabavljati uz igru, ples, recitacije, crtanje, maskenbal, druženje sa Djeda Mrazom, klovnovima, a biće organizovani i nastupi djece iz trebinjskih vrtića.

Za odrasle program počinje u 19.00 časova u kome će učestvovati kulturno-umjetnička društva, gradski horovi, plesni klubovi, bendovi, di džejevi, kao i domaći vokalni solisti uz nastup talentovanih učenika i njihovih profesora iz Muzičke škole i drugih škola iz Trebinja.

U okviru „Zimzograda“ Gradska uprava će organizovati i doček na otvorenom Međunarodne nove godine, a publiku će zabavljati rok sastav „Osvajači“.

 

Najčitanije