16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Oluja Eleanor hara zapadnom Evropom

Oluja Eleanor

Oluja Eleanor pogodila je Irsku i dijelove Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Njemačke i Švicarske. Najmanje je jedna osoba poginula u Francuskoj, a više je ozlijeđenih. Istodobno, istočnoj obali Sjedinjenih Država, u kojima polarna zima uzima živote, prijeti snježna oluja s vjetrovima jačine uragana.

Eleanor divlja zapadnom Europom. U Francuskoj oluja čupa drveće, izaziva poplave, trga električne vodove. Bez struje je 200 tisuća kućanstava, a u pojedinim dijelovima zemlje u prekidu su zračni i željeznički promet.

U Parizu vjetar puše 100 kilometara na sat, zatvoren je Eiffelov toranj, nisu otvoreni ni gradski parkovi, vrtovi i groblja. Poremećen je promet u najpoznatijoj pariškoj zračnoj luci. Samim sjeverom zemlje oluja je još sinoć protutnjala.

Pogođene su Velika Britanija i Irska. U njima pušu vjetrovi od 155 kilometara na sat. Zatvaraju se mostovi, a u Britaniji je ozlijeđeno četvero ljudi. U Nizozemskoj je poremećen promet u amsterdamskoj zračnoj luci, u zapadnom dijelu Njemačke iz tračnica je izletio vlak, a isto se dogodilo u Švicarskoj kod Berna, gdje ima i ozlijeđenih.

Vrijeme stvara velike probleme i u SAD-u, zemlja je zahvaćena valom arktičke hladnoće, a samo jučer i noćas 11 osoba je umrlo.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije