8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Nevrijeme “odsjeklo” Dalmaciju

Hrvatsko primorje se suočava sa velikim nevremenom, a kako navode mediji, Dalmacija je potpuno odsječena od ostalog dijela Hrvatske.

Snijeg
Snijeg nevrijeme

Orkanski vjetar, snježna vijavica i nanosi snijega, prouzročili su tokom noći s ponedjeljka na utorak i u utorak prije podne prekid teretnog prometa iz sjevernog dijela Hrvatske prema Istri, Primorju i Dalmaciji.

“Snijeg otežava vožnju u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, srednjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj”

Kako se navodi, ne postoji nijedan potpuno prohodan put prema Dalmaciji, a saobraćaj je za teretnjake zabranjen na saobraćajnicama prema Istri, Rijeci i sjevernom primorju.

Takođe, snijeg otežava vožnju u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, srednjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Olujni vjetar stvara velike probleme i na ostalim putnim pravcima, naročito oko Rijeke i na putu između Gospića i Karlobaga.

Bura
Bura

Stanje na putevima

Trenutno nema prohodnih puteva za teretna vozila (sa i bez prikolice) prema Dalmaciji i obrnuto, te za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju i obrnuto.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.

Zbog zimskih uvjeta na dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo2 i Sveti Rok zabrana je prometa za teretna vozila s ili bez prikolice.

Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha za sav promet zatvorene su:
autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica;autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika;Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene;državna cesta DC1 između Udbine i Knina;državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,Paški most,Krčki most

Najčitanije