17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ne bacajte zaboravljene igračke: U Šibeniku otvorena Eko knjižnica igračaka

Eko knjižnica Šibenik

Eko knjižnicu igračaka u utorak je u Šibeniku otvorio predsjednik Hrvatske zajednice županija, šibensko-kninski župan Goran Pauk, a riječ je o projektu koji u sklopu projekta LADDER provodi kninska Ekološka udruga “Krka” u suradnji s Udrugom “Mladi u EU” iz Šibenika.

“Ovim projektom danas je u Šibeniku otvorena peta knjižnica igračaka u Republici Hrvatskoj. Prva je otvorena u Kninu, zatim u Zagrebu, Veloj Luci i Sesvetskom Kraljevcu. U gradu će se postaviti dva spremnika za prikupljanje igračaka”, rekao je župan Pauk. Dodao je da će roditelji moći besplatno posuđivati igračke, a djeca će svoje stare igračke moći donirati knjižnici.

“Projekt je potpuno financiran iz projekta LADDER, a vrijednost mu je 6000 eura”, rekao je župan Pauk te pozvao roditelje da ne bacaju igračke, nego da ih donesu u knjižnicu igračaka.

“Knjižnica je opremljena raznim, uglavnom ekološkim igračkama, slikovnicama, društvenim i edukativnim igrama”, rekla je predsjednica Ekološke udruge “Krka” iz Knina Inga Kukolj. Dodala je da je knjižnica besplatna za sve članove te da će raditi utorkom od 10 do 13 sati.

LADDER je trogodišnji, ujedno i prvi projekt koji provodi Hrvatska zajednica županija, a financiran je iz EU fondova. U njegovoj provedbi sudjeluje 47 organizacija iz 36 zemalja, 19 zemalja članica Europske unije i 17 zemalja koje nisu članice Europske unije.
Ukupna vrijednost projekta je oko četiri milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje s iznosom oko 45 tisuća eura u tri godine. Projektom se nastoji upozoriti građane na “međuovisnost globalnih i lokalnih razvojnih problema te potaknuti njihov angažman radi razvoja i smanjenja siromaštva”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije