16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

NATO brodovi u luci Bar

NATO brodovi

NATO “Stalna pomorska grupa 2” koju čine dva britanska, francuski i grčki vojni brod, uploviće danas u Luku Bar, u okviru svoje redovne misije Mediteranom, kako bi jačali odnose sa Mornaricom Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice, HMS “Duncan” (D37) i HMS “Diamond” (D34), francuski “La Fayette” i grčki “Limnos”, boraviće u Luci Bar do 20. septembra.

Kako su naglasili iz Ministarstva odbrane, prvi čovjek tog resora Predrag Bošković posjetiće “Dunkan”, a planirana je i zajednička vježba gostiju i specijalaca Mornarice Vojske Crne Gore.

“Tokom boravka brodova u Luci Bar, biće organizovano više aktivnosti. Pripadnici Mornarice VCG i mornari sa brodova NATO Stalne pomorske grupe 2 realizovaće niz sportskih aktivnosti, a brodove će posjetiti više grupa učenika Bara i drugih djelova Crne Gore. SNMG2 je multinacionalna, integrisana pomorska grupacija, u kojoj brodovi savezničkih zemalja vježbaju i rade zajedno kao tim. Ova grupa je na raspolaganju za široki spektar zadataka, od vojnih vježbi do reagovanja na krize i učestvovanja u operativnim zadacima. Uglavnom djeluje u Sredozemlju, ali može biti raspoređena i na drugu poziciju”, poručili su iz Ministarstva.

Najčitanije