15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nacionalni parkovi Crne Gore dobili Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma

direktor JPNPCG Elvir Klica i direktor NP Durmitor Tomo Pajovic

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji se organizuje od 5 – 7. oktobra.

„Zlatna medalja u Novom Sadu je još jedna potvrda doprinosu razvoja održivog turizma čiji su rezultati prepoznati u regionu”, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica povodom nagrade.

On je takođe istakao da su sajamski nastupi Crne Gore u saradnji sa NTO CG od velikog značaja za Nacionalne parkove Crne Gore jer doprinose efikasnijoj promociji svih pet crnogorskih nacionalnih parkova.

„Očekujemo da će se trend povećanja broja posjetilaca nastaviti i u narednom periodu, što nas ujedno podstiče da unaprijeđujemo turističku ponudu i promociju vrijednosti Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija”, saopštio je Klica.

Zahvaljujući prirodnim vrijednostima i raznovrsnoj turističkoj ponudi, NP Durmitor bilježi rekordnu posjećenost ove godine.

„NP Durmitor ima izvanredne prirodne mogućnosti za razvoj turizma, što je značajna prednost u odnosu na mnoge druge turističke destinacije u okruženju“, kazao je direktor NP Durmitor Tomo Pajović koji je ispred Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore primio nagradu.

Turisti u NPCG su zainteresovani za pješačke, biciklističke i edukativne staze, rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, kao i obilazak planinskih jezera. Nacionalni parkovi nude i nove turističke proizvode kao što su specijalizovane staze za brdski biciklizam, šuma za čitanje, iznajmljivanje kajaka i bicikala, te dječija igrališta.

U saradnji sa NTO CG, predstavnici NPCG učestvuju na 50. jubilarnom Sajmu turizma u Novom Sadu. Pored zemlje partnera Crne Gore, na Sajmu se predstavljaju izlagači iz Austrije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i Slovenije.

Najčitanije