12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

More na dubrovačku plažu Banje izbacilo minu iz 2. Svjetskog rata tešku 800 kg

More izbacilo minu – foto Hina

Olujno jugo donosi svakakav otpad u Dubrovnik. Na plažu Banje noćas je izbacilo vrlo opasnu protubrodsku minu iz Drugog svjetskog rata. Stoga je policija jutros ogradila prilaz plaži. Stigli su i specijalizirani policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su je oko 15 sati i deaktivirali.

Najprije je minu trebalo premjestiti na stabilnu površinu, izvan dohvata valova. Kako ističu iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, nakon deaktivacije uslijedile su radnje njezinog potpunog uklanjanja.

Prema riječima zamjenice dubrovačkog gradonačelnika Orlande Tokić, riječ je o mini težine od oko 800 kilograma.

Policijska akcija trajala je od ranog jutra, a za vrijeme postupka deaktivacije, koju su obavili specijalizirani policijski službenici protueksplozijske zaštite, na dva sata je bio zatvoren pješački i cestovni promet uz samu plažu.

More izbacilo minu iz 2.Svjetskog rata – foto Hina

“Ovo je ostalo iz Drugog svjetskog rata. Tko zna od kada je”, komentirao je jedan od građana. Drugi je dodao kako je sreća da je mina dolutala do pijeska te da nije udarila u stijenu. Svašta je jugo znalo donijeti na plažu, ali bombu tešku 800 kilograma – evo – prvi put.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije