15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Maškarada na 15. Internacionalnom karnevalu u Pančevu

Maškarada

NVU Maškarada iz Tivta učestvovala je proteklog vikenda na 15. Internacionalnom karnevalu u Pančevu, kao jedna od 35 karnevalskih grupa iz Italije, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Maškarada se predstavila svojom prepoznatljivom kolektivnom maskom ilirske kraljice Teute i ratnika, koja je i ovog puta izazvala ogromno interesovanje publike izuzetno atraktivnim kostimima i performansom. Mnogobrojna publika je sa oduševljenjem pozdravljala nastup Maškarade do te mjere da je dva sata, koliko je trajala karnevalska povorka, bilo premalo vremena za bezbroj želja publike svih generacija za ličnom fotografijom sa Teutom i ratnicima.

Maškarada

Članovi Maškarade su učestvovali i u direktnom prenosu na TV Pančevo u programu najave karnevala kao grupa koja je po prvi put na Pančevačkom karnevalu i koja je po riječima organizatora „zaintrigirala publiku na predstavljanju karnevalskih grupa“.

Iz Pančeva Maškarada nosi predivne utiske zahvaljujući srdačnom gostoprimstvu domaćina i reakcijama publike, a specijalni gosti karnevala bili su i predstavnici Opštine Tivat potpredśednik Dejan Maslovar i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević.

Najčitanije