Na Lovćenu i dalje kritično, stigla i vojska

Lovćen -Vojnici učestvuju u gašenja požara (Foto: mod.gov.me)

Komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol saopštio je za TVCG da je situacija na Lovćenu i dalje kritična, te da najjači požari plamte prema Ivanovim koritima i Ćeklićima. U pomoć im je stigla i Vojska, kolege iz Podgorice i Budve, a ako ne bude jačeg vjetra gasiće i avioni MUP-a.

Kako je saopšteno iz Minitarstva odbrane pripadnici Pješadijskog bataljona i medicinska ekipa Logističkog bataljona Vojske Crne Gore već drugi dan pruža pomoć civilnim institucijama u gašenju i kontroli širenja šumskog požara na području Ivanovih korita u NP Lovćen.

“U gašenju je učestvovalo ukupno 65 pripadnika Pješadijskog bataljona, juče 33, a danas 32”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U Podgorici su trenutno aktivna tri požara, potvrdio je za TVCG komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Andrija Čađenović, a jutros je situacija na području Radovča i Tramanja povojlnija u odnosu na juče.

Čađenović je naveo da je ponovo rasplamsan požar u mjestu Radeće u Kučima, koji je bio lokalizovan jutros oko tri sata.

Opšti je utisak da je trenutna situacija što se požara u Podgorici tiče na zadovoljavajućem nivou.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.