4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreće atraktivna međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia

Tour-of-Croatia-2017

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se treću godinu zaredom, od 18. do 23. aprila 2017. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij RH.

Ove godine još zahtjevnija utrka ugostit će više od 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Više o trci Tour of Croatia

Tour of Croatia se održava  6 dana, na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrku će direktno prenositi HRT i Eurosport, a TV prijenos će emitirati i brojne televizijske stanice s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji –  od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Kao i prošle godine, nastupit će ukupno 20 timova, no uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, koji će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH i Vlade RH te uz potporu Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Parkova Hrvatske, Grada Zagreba te drugih gradova i županija na čijem se području natjecanje održava.

Najčitanije