12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Korčula – prvi put klizanje na ledu na nekoliko metara od mora

Korčula
Korčula

Nakon dugo godina tijekom kojih su blagdansku zabavu morali tražiti u većim gradovima Hrvatske, Korčulani će od sutra moći uživati u Adventu u svome gradu.

Osim zabavnog i kulturnog programa te ugostiteljske ponude, otočani će od sutra moći uživati u atrakciji koja po prvi put dolazi na otok – klizanje na ledu.

Priprema korčulanskog klizališta prigodnog naziva Ledeni park, trajala je deset dana, a smješten je u samom centru grada na Trgu pomirenja, odnosno na Spomeniku, tek nekoliko metara od mora.

„Postavljanje klizališta nekoliko metara od mora je veliki izazov. Da bi se održala potrebna temperatura voda za led će se morati hladiti 24 sata dnevno. Klizači će klizati na ledu debljine 8 centimetara za čije je stvaranje bilo potrebno 10 dana. Nakon svakog klizanja u trajanju od sat vremena oštećena površina leda će se ostrugati te će se zalijevanjem vode i hlađenjem vratiti na istu debljinu“ –objasnio je Ivan Ćenan, direktor Komunalnog trgovačkog društva Hober.

Za održavanje leda bit će zaduženi djelatnici KTD-a Hober, kao i za održavanje tehnike, šatora, okoliša, najma klizaljki i održavanje reda unutar klizališta. Na Ledenom parku veličine 200 kvadratnih metara može istodobno klizati 60 klizača, naručeno je ukupno 80 pari klizaljki od broja 25 do broja 50, a sat vremena klizanja u jutarnjim satima od 10:00 do 16:00 koštat će 15 kuna, odnosno 20 kuna od 16:00 do 22:00 sata. Klizalište će biti otvoreno sve do 8. siječnja 2017. godine.

Osim klizališta, Korčulani će u sklopu Adventa ove godine moći uživati u velikom broju kulturnih i zabavnih manifestacija. Uz klizalište bit će postavljeno šest popularnih kućica s gastro ponudom, a glavni trg Plokata bit će pozornica velikom broju lokalnih izvođača, od srednjih i osnovnih škola, kulturnih i glazbenih društava, do lokalnih klapa i bendova. Korčulani su ove godine dobili i novu svečanu rasvjetu koja je već postavljena na kulu Revelin i na Plokatu.

Kako bi privukao što veći broj ljudi u grad, gradonačelnik Fabris je poklonio besplatan parking na istočnoj rivi sve do kraja trajanja Adventa, odnosno do 8. siječnja. 2017. godine.

Korčulani će od sutra, nakon dugo godina, uživati u blagdanskom šušuru, a cijela manifestacija će ih koštati, naglasio je Fabris, 300 tisuća kuna.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije