12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kinookus – Prošetajte kroz jelovnike Dubrovačke Republike i probajte juhu od kamena

kinookus

U četvrtak u Stonu počinje osmo izdanje Kinookus Food Film festivala. Od 7.- 10. rujna posjetiteljima će se kroz 6 različitih sekcija predstaviti nasljeđe hrane od Republike te njegov potencijal u današnjem vremenu, kroz kulturu i gospodarstvo.

Kinofokus će nam predstaviti knjige dr. sc. Jasenke Maslek Zemlja i ljudi: vinogradarstvo na poluotoku Pelješcu u 19. i 20. stoljeću, predavanje krajobrazne arhitektice Anite Trojanović Od kamena u polju, do kamena u pjatu te okrugli stol na temu Revitalizacija nasljeđa hrane Dubrovačke Republike na kojem, među ostalima sudjeluje i Jadranka Ničetić, autorica knjige Dubrovački komini.

Program ovogodišnjeg Kinookusa donosi još i filmsku sekciju Okušavanje publika u Stonu i Malom Stonu, zatim Kinopokus –  sekcijiu kreativnih radionica za mlade, Kinolokus – tržnicu eko i tradicijskih proizvoda te sekciju Nevigjeno u kojoj se biciklima prolazi kroz povijest proizvodnje hrane u Stonu i okolici iz vremena Dubrovačke Republike.

Organizatori najavljuju i zanimljiv glazbeni program u sekciji Gramoston koja će posjetiteljima omogućiti uživanje u filmskoj glazbi te ples i zabavu. Više potražite ovdje.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije