10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kaštel Kambelovac – Fešta o boba

Već 12-tu godinu za redom Fešta o boba se tradicionalno održava u Kaštel Kambelovcu. Jedna od najposjećenijih kaštelanskih gastronomskih manifestacija s ciljem promocije starinske namirnice uz zabavu i druženje.

Ove godine je sudjelovalo tridesetak ekipa. Bilo je tu inovativnih jela, starih dobro provjerenih, slastica čime je trebalo nahraniti brojne Kaštelane i njihove goste koji su u ovo subotnje popodne pohodili ovu feštu.

Naravno, sva jela je trebalo i ocijeniti a za to su bili zaduženi članovi žirija Nikola Tomić , Jure Mula , Jure Patrlj te Antun Nišević koji su za najbolje jelo od boba proglasili divljač i sipu s bobom koje je skuhala ekipa Baletne škole.Nešto slabije su bile Kaštelanske neviste koje su pripremile 5 jela i to blitvu s bobom, fritule s bobom, ražnjići s puževima i bobom.

S trećim mjestom se može pohvaliti KUD Karol Woytila koji su skuhali hobotnicu s bobom. Na četvrtom mjestu našla se srednja škola” Braća Radić” čiji su učenici spremili junetinu s bobom , kolač od boba te paštetu od boba koja je ušla u kategoriju inovativnih jela.

/kastela.com/

Najčitanije