8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kakva je budućnost kompleksa Kupara

Kupari – foto A. Kalajdžić

Kompanija Avenue grupa ruskog investitora Sergeja Gljadelkina ipak u Kuparima neće izgraditi prestižni Hotel Ritz Carlton, kako se to lani najavljivalo lani prilikom potpisivanja ugovora o dugogodišnjoj koncesiji s državom.

Kako doznaje Poslovni dnevnik, još uvijek nije ni poznato kako će izgledati novi turistički kompleks koji se planira izgraditi na mjestu bivšeg vojnog odmarališta.

Međutim, partnerstvo s prvoklasnim hotelskim brendom bio je jedan od ključnih uvjeta na natječaju za Kupare, a koncept budućeg kompleksa bi se trebao definirati u dogovoru s novim hotelskim operaterom koji bi trebao biti ubrzo odabran. Izbor trebaju podržati općna Župa dubrovačka i država, a Avenue grupa, koja je izabrana na međunarodnom natječaju kao najbolji ponuditelj, proljeća prošle godine je potpisala ugovor o projektu Kupari.

Operativno, pprojekt je trenutačno u fazi izrade UPU-a u suradnji s Općinom Župa dubrovačka koja je s izradom tog Urbanističkog plana uređenja (UPU) Kupari I. Poslovni.hr navodi kako u ovoj delikatnoj fazi, uz općinu i državu te investitora važnu ulogu ima i budući operater, odnosno hotelska menadžment kompanija po čijim će se strogim kriterijima graditi novi koncept Kupara. Predsjednik Uprave IGH koja je u vlasništvu Avenue grupe, Ivan Paladina, ističe da se razgovara s drugim hotelskim kompanijama, no o konkretnim imenima još uvijek ne može govoriti do zaključenja ugovora.

-U toku je postupak odabira hotelskog operatera koji je u završnoj fazi, nakon čega slijede detaljni pregovori oko ugovora o upravljanju, što će svakako potrajati još neko vrijeme, a taj je proces vezan i uz projektiranje budućeg turističkog kompleksa. Mogu samo potvrditi da su sve kompanije s kojima smo u završnim fazama razgovora iz kruga ultraluksuznih hotelskih operatera- krekao je Paladina za poslovni.hr te se može zaključiti da državi kao davatelju koncesije nije bitno što je otpao dogovor s Marriottovim luksuznim brendom Ritz Carlton, ali da svakako očekuju prvoklasni hotelski lanac kao dostojnu zamjenu.

Inače, Ministarstvo državne imovine i Ministarstvo turizma u stalnoj su komunikaciji s investitorom, prvenstveno po pitanju potpisanog ugovora i uvjeta iz ugovora, te u skladu s tim imamo saznanja da će doći do promjene hotelskog branda uključenog u projekt. Ono na čemu ćemo svakako inzistirati je da u projekt mora biti uključen prvoklasni hotelski brand najviše kategorije neovisno o nazivu branda”, kažu u Ministarstvu turizma.

/Ahmet Kalajdžić/

Najčitanije