13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ispravi se i vježbaj”

Projekat “Ispravi se i vježbaj!” koji realizuju članovi Udruženja fizioterapeuta Crne Gore održati će se od 7. do 11. novembra u osnovnoj školi “Maršal Tito” u Ulcinju. Projekat je namijenjen za djecu uzrasta od 8 do 11 godina, odnosno za učenike III i V razreda.

Realizaciju Projekta “Ispravi se i vježbaj!” je podržala Uprava za mlade i sport Crne Gore.

Glavni cilj projekta “Ispravi se i vježbaj!” je prevencija posturalnih deformiteta kod djece uzrasta od 8 do 11 godina i pružanje neophodne pomoći od strane fizioterapeuta. Cilj je da bude što manja zastupljenost posturalnih deformiteta kod djece ovog uzrasta jer je u tom periodu najefikasnija prevencija i terapija posturalnih deformiteta.

Fizioterapeuti su zdravstveni radnici koji primjenjuju znanje, vještine i fizikalne metode u cilju uspostavljanja, održavanja i unapređenja zdravlja i funkcionisanja ljudi sa različitim potrebama i problemima nastalim uslijed bolesti, povreda, starenja i  neaktivnosti.

Fizioterapeuti su kvalifikovani da donesu nezavisnu procjenu o pružanju usluga za koje su edukovani, odnosno za koje posjeduju određena znanja i vještine i za čije se izvršavanje smatraju sposobnim.

Jedino fakultetski obrazovani fizioterapeuti primjenjuju svoja znanja i vještine u prevenciji i liječenju posturalnih deformiteta.

 

Najčitanije