20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ispovijest domaćih skipera o seksualnoj revoluciji na Jadranu

Jahting ponuda – foto public domen

I ne pitaju za cijenu, premda znaju kako je prostitucija u Hrvatskoj – ilegalna.

– To im previše baš i ne smeta, pogotovo što su usmenom predajom već doznali kako na Jadranu obitavaju prelijepe žene, a dosta njih im je i dostupno za druženje, sve zahvaljujući šuškanju eurića – uveo nas je u priču o “naručenim” zabavama sa zgodnim djevojkama, jedan od skipera koji često upravo od gostiju ima ovakve upite.

– Traže od nas da im osiguramo zgodne cure, cijena ih previše ne brine, no ispod sto eura teško će koja od prelijepih djevojaka i kročiti nogom na brod – nastavlja dalje skiper s pričom o animir damama.

Profesionalke

Već je odavno javna tajna kako u ljetnim mjesecima, udarni su jul i avgust, s kopna na obalu se spuštaju mlade djevojke spremne osim druženja, večera i noćnih provoda, pružiti i seksualne usluge klijentima. I nema samo onih klasičnih prostitutki koje i na kopnu zarađuju svoj kruh majstorijama u krevetu, pa se ljeti upute na Jadran jer su njihovi klijenti na – odmoru. Naime, “morske krevetne usluge” redom nude i studentice, pa mlade uposlene djevojke, ali i zgodne majke.

– Odmah znate koje se profesionalke, koje stižu sa makroima koji se brinu o svemu. O kontaktima s klijentima, o prijevozu cura na brod, o njihovoj zaštiti i naravno naplati. Njih uglavnom “naručuju” poslovnjaci, najčešće kada su u grupi, pa tada traže i više dama za zabavu. I rijetko kada cure ostaju duže od te jedne noći na brodu. One dođu na jahtu nakon večere, obavi se posao bez previše mudrijanja, pa se nastavi druženje uz alkohol do ranih jutarnjih sati kada po djevojke dolazi makro. I po novac, naravno…

Druga priča su studentice, uglavnom djevojke koje se bave ili su se nekada bavile manekenstvom, modelingom ili su radile kao hostese. Cure su to koje žele dobru odjeću, “markirane” torbe i cipele, a to sve treba i platiti. Stoga im ljetne avanture i posjete gostima na brod nisu strane!

– Često te cure ostaju na brodu i dva-tri dana. One su uglađene, načitane, znaju se ponašati, pa naši gosti više traže takve “dame”. Dobiju dobro društvo, cure su uvijek uređene, spremne za zabavu, a s druge strane neće grintat, zanovijetat kako bi eventualno bilo da su gosti sa svojim ljepšim polovicama. Ovako su opušteni, imaju i zabavu i seks, a djevojke se na kraju vrate doma s podebljim džeparcem te brojnim poklonima, od haljina, cipela i nakita. Svi zadovoljni – iznosi nam svoje iskustvo s “gošćama” drugi skiper koji je zadnjih godina član posade na brodu od 40 metara.

No u ovoj ponudi animir dama za ljetovanje, imamo i one klasične – sponzoruše.

– One na brod dolaze s gostom. Na kilometar se vidi kako je ona tu samo za gazdino pokazivanje. Savršeno građena, “iskvarcana” da ne kažem izgorjela na umjetnom suncu, odjevena u zadnji modni hit kupaćeg kostima, isključivo na visokim petama što nama posadi uvijek zadaje glavobolje. Pa široki šeširi i ogromne naočale, i obvezno je ta dama sprema za zanovijetanje. Non-stop nešto traži! A njena glavna uloga se zna – uz seks, to je prezentacija. Mora biti vrhunski sređena sve kako bi drugi, na drugim plovilima kada dođemo u luku, bili ljubomorni na nju. Tada gost koji ju je i doveo, uživa – doznali smo detalje i o ovom tipu dama koje također “odrađuju” i ljetne šihte.

Ima i onih zgodnih djevojka pa i mladih mama, koje pružanjem usluga na brodovima gostima, tek podebljaju kućni budžet.
– One dolaze samo na preporuku. I nisu tako često u akciji. Birane su to cure, za birane goste.
A zadnji modni, da ne kažemo seksualni hit na Jadranu su – dečkići!

Domaće je domaće

– Ajme, taman smo se uhodali s tržištem dama, uredili sve s našim curama s kontinenta koje ljeti operiraju na Jadranu, da bi lani sve poremetile Beograđanke. Na srednjodalmatinske otoke stigle su u grupama, odlične bile prema klijentima i još jeftinije od naših cura, pa je nastala prava strka oko njih. Da bi evo ove godine bila povećana potražnja za momcima – zbori nam jedan iskusni kapetan broda, koji već dugo ponavlja kako bi prostituciju trebalo – legalizirati. Zbog samih djevojaka, ali i klijenata, dok bi država sve kontrolirala i ubirala novac.
No što s momcima?

– U svijetu smo prepoznati kao gay friendly destinacija, pa nam sada dolaze novi upiti – za muško društvo. I ovdje su gosti decidirani, uvijek traže zgodne, nabildane, uređene momke s obveznim znanjem engleskog jezika. Priča krene sa seksom, no imao sam i jednu ljubavnu avanturu, pa su njih dvojica nakon sedam dana đite, postali ljubavni par – doznajemo dalje od naših pomoraca koji eto imaju svakakvih iskustava dok ljeti điraju jadranskih arhipelagom.

A kako je naš akvatorij primamljiv za muške skupine, tako su i naši dečki na cijeni.

– Domaće je domaće, pa sada moramo proširiti tržište i na muškarce. I dok oni također stižu s kontinenta za pružanje usluga, imamo i momaka s obale, iz primorskih mjesta, koji naplaćuju seks. No ima jedan kuriozitet za te naše muške prostitutke. Još uvijek se u taj plaćeni seks ne upuštaju isključivo zbog novca, još uvijek im se klijent mora svidjeti i često tim odnosima vlada ogromna ljubomora. Iako su plaćeni za seks. I samo znam kako su na našem Jadranu, sada dečkići na cijeni!

/Sandra Barčot/

Cijenik usluga

Odavno je pravilo kako se na brod ne ulazi ispod sto eura. No različite vrste usluga imaju i drukčije cijene, pa na primjeru sponzoruša koje imaju plaćeni kompletni odmor taj iznos je teško odrediti. Naime, kod njih seks nije izuzet kao posebna stavka iz cjelokupnog aranžmana ljetovanja.
Studentice uzimaju po noći oko tisuću kuna, ovisno o dužini boravka na brodu, no klijenti upravo takve cure nagrađuju skupim poklonima, pa je taj iznos na kraju znatno veći.
Što se tiče profesionalki, njihova cijena ovisi koliko su zgodne i koliko su mlade. One mlađe drže cijenu oko 750 kuna, dok nešto “isluženije” ruše taj iznos na 500 kuna. Usporedbi radi Beograđanke su odrađivale posao i za 300-400 kuna.
Kod muškaraca, za sada cijenu na neki način određuje klijent. Ostaje okvirna “cifra” od sto eura za uslugu, no sve se na kraju svodi na nagradu zadovoljnog klijenta, pa doznajemo da neki od njih plate uslugu i 2000 kuna.

Najčitanije